Renovering af hus

Renovering af hus - hvad kan betale sig?

Når du skal i gang med renovering af dit hus, kan der være forskellige årsager til, at du vil give dig i kast med det. Det kan både være fordi, at du og din familie ønsker bedre udnyttelse og mere værdi af jeres bolig, mens I selv bor i det.

Ofte er det både denne årsag og ønsket om, at renoveringen vil give økonomisk afkast ved et eventuelt senere salg af huset, der er i spil.

Derfor er det vigtigt, at du holder dig for øje, hvilke typer af renovering, der giver dig den største mulighed for at få din investering hjem igen.

Hvilken type renovering af dit hus giver størst økonomisk afkast?

Kigger man helt overordnet på tingene, så er der nogle typer af renovering, som generelt godt kan betale sig. Vi kan her tale om ombygning af hus, hvor der etableres nye rum eller funktioner i huset. Vi kan også tale om decideret renovering af eksisterende hus, hvor ruminddelingen bibeholdes.

Eksempler på det sidste kan være:

Renovering af dit hus - måske i forbindelse med energibesparelser.
Renovering af tag kan være en god investering.

Lad Hundstrup Byg hjælpe dig med din renovering

En renovering behøver ikke nødvendigvis være store tiltag. Det kan også være mindre forbedringer. Den mest effektive måde at optimere boligen på ved mindre renoveringer, er isolering af loft eller tag, facadeisolering eller udskiftning af vinduer.

Dog kan man også med fordel inddrage boligens varmekilder. Her er det også muligt at spare penge ved at opdaterer varmekilden fra for eksempel el-varme til jordvarme. Det kan også være opsætning af en varmepumpe eller installation af gulvvarme.

Mulighederne er mange, og uanset hvilken type af renovering, du ønsker foretaget på dit hus, så er Hundstrup Byg klar med råd vejledning til netop din situation – både med hensyn til energioptimering og valg af materialer, så du får mest ud af din investering, hvis eller når du en dag skal sælge huset.

Andre faktorer, der har indflydelse på afkast af din renovering

Udover den fysiske renovering af et rum eller en funktion i dit hjem, så er der også andre faktorer, der spiller ind i forhold til, om du en dag får din investering hjem i forbindelse med et hussalg.

Disse faktorer er bl.a. den geografiske placering af dit hus, som har en vis betydning. Samtidig er husets byggestil og trends inden for husbyggeri også af en vist betydning.

Materialevalg har naturligvis også indflydelse på, om du får din investering hjem igen. Helt generelt kan man sige, at benytter du meget eksklusive materialer, så er det sværere at få investeringen hjem. Derfor kan det være en fordel at kigge på lidt billigere materialer.

Typer af renovering, du måske skal undgå

Der er naturligvis også nogle typer af renovering, hvor der er en overvejende sandsynlighed for at du ikke får din investering hjem igen.

Det er typisk, hvis du får lavet en renovering af huset, som ikke er i tråd med husets stil. Det kan for eksempel være at du etablerer en carport købt i byggemarked. Her kan det bedre betale sig at bruge flere penge på materialer, så du får noget, der skaber sammenhæng mellem bygningerne.

Udestuer er et andet eksempel på renovering af eksisterende hus, hvor der er stor risiko for, at du kun får en lille del af investeringen hjem igen. I modsætning til dette er en isoleret og opvarmet havestue en væsentlig bedre investering, da der her er tale om en decideret udvidelse af antallet af kvadratmeter for din bygning.

Når du kontakter Hundstrup Byg, vil vi naturligvis vejlede dig, så du tager de bedste og mest fordelagtige valg – også ud fra et økonomisk og salgsmæssigt perspektiv.

Du er altid velkommen til at ringe til os eller kontakte os pr. mail.