Tilbygning

Eksperter i tilbygninger

Tilbygning til dit hus

En tilbygning kan i flere tilfælde give god mening, hvis der er behov for at udvide husets boligareal. Behovet for flere børneværelser, et hjemmekontor eller ganske enkelt mere plads i dagligdagen kan være uundgåeligt.

Første skridt i processen er, at beslutte hvad tilbygningen skal bruges til og hvilken stil man ønsker. Med en ny tilbygning kan man fx. forbedre indeklimaet.

Mange huse lider under manglen på dagslys, og selvom man til en vis grad kan male sig ud af problemet, er der andre og mere effektive metoder. Ovenlysvinduer i en ny tilbygning, er en forholdsvis lille investering med stor effekt. De skaber et smukt himmellys og kan samtidig give lavloftede rum en fornemmelse af mere højde.

Muligheder for udformning af tilbygning kan inddeles således:

  • Den klassiske tilbygning: Her er der tale om et anneks i enten et eller to plan. På denne måde kan man få det/de ekstra værelser, badeværelse eller hvad man har behov for.
  • Den solide tilbygning: Her bygger man ud fra bygningens oprindelige stil og materialevalg. Derfor vil den solide tilbygning være en integreret del af det originale hus, og fremstå som én helhed.
  • Den dristige tilbygning: Denne anvendes når man vil ændre hele hjemmets udseende. Fx. skabe en tilbygning med et helt andet udtryk end den eksisterende bygning. Dette kan gøres ved at vælge andre former, materialer, store vinduespartier m.v.

Når du har udvalgt den form for tilbygning, som du ønsker til dit hjem, så står vi gerne for ledelse af projektet, så undgår du at stå med ansvaret over for de mange forskellige håndværkere.Drømmer du om et større hus?

At udvide dit hus med en tilbygning kan være fordelagtigt, da dette både vil give de ekstra kvadratmeter, du ønsker, samt øge værdien af din bolig. Det kan være, du ønsker at bruge de ekstra kvadratmenter til et børneværelse, hjemmekontor, vinkelstue eller en voksenafdeling med eget badeværelse.

Mulighederne for at udfylde de ekstra kvadratmeter er mange

Rent økonomisk kan det også være et godt valg med en tilbygning til dit parcelhus. Især hvis du bor i et område med høje kvadratmeterpriser, vil udvidelsen være en investering i din fremtid, da den ofte tjener sig hjem, når du en dag skal sælge huset igen.

Og der er flere muligheder for at lave en god tilbygning. Det kan både være som tilbygning i træ eller i mursten. Uanset, hvad du vælger, så vil vi være i stand til at hjælpe dig, da vi samarbejder med andre dygtige håndværksmestre.

Vi udfører også andre former for tilbygninger til dit hus, som f.eks. garage, carport med skur (og uden), redskabsskur i træ og træterrasse.

Hundstrup Byg vil ved denne type projekter stå for rådgivning og vejledning, samt alle de håndværksmæssige aspekter.

Trin nedenfor beskriver, hvilke overvejelser du skal og kan gøre dig, når du vælger at lave en tilbygning.

Hvad koster en tilbygning?

Prisen på en tilbygning afhænger af mange forskellige faktorer. Nedenfor er en liste af spørgsmål, som vi gennemgår med dig ved ønske om pris på tilbygning.

De ting, der bl.a. har indflydelse på prisen er:

  • Hvor stor en tilbygning, du ønsker.
  • Hvilken type af tilbygning, der er tale om. Børneværelser vil alt andet lige altid være billigere at etablere end f.eks. badeværelser. Antallet af værelser vil også have betydning for prisen.
  • Er det en tilbygning i træ eller i mursten. Er den i et plan eller er der 1. sal på.
  • Dit materialevalg – både udendørs og indendørs.

Sådan foregår byggeriet af en tilbygning – overordnet set

Når du har accepteret vores tilbud på din tilbygning, så vil vi have det overordnede ansvar for projektet og sikre dig, at dit byggeri bliver gennemført fra start til slut.

Et projekt med en tilbygning vil typisk indeholde følgende trin:

1. Planer, myndighedsbehandling og projektering
Faggruppe: Arkitekt eller ingeniør
Før et projekt med en tilbygning kan starte, skal der laves tegninger og projektbeskrivelse, og der skal laves en ansøgning om byggetilladelse, som skal godkendes af din kommune. Til dette trin yder Hundstrup Byg vejledning, men det kan kun varetages af arkitekt eller ingeniør.

2. Fundament og kloakering
Faggruppe: Murer og kloakmester
Først skal fundamentet etableres. Det er det, der skal bære huset, så det skal være stabilt, så du undgår sætningsskader i tilbygningen senere. Kloakering er kun nødvendigt i det omfang, at det er rum med afløb – f.eks. badeværelse eller køkken, som skal etableres i tilbygningen.

3. Terrændæk og bærende vægge
Faggruppe: Murer og/eller tømrer
Oven på fundamentet skal terrændækket etableres. Det omfatter beskyttelse mod bl.a. kulde, fugt og radonståling fra jorden. Herefter etableres ydervægge og de bærende indervægge.

4. Tagkonstruktion og tag, vinduer og døre
Faggruppe: Tømrer
Der er forskellige måder at lave tagkonstruktionen på. Det afhænger af den tagtype, som du har valgt fra start. Efter tagspær, så lægges taget, som igen afhænger af den materialetype du har valgt (tegl, eternit, tagpap, ståltag mv.) Der kan også etableres undertag, som forhindrer vind og vejr i at trænge ind i tilbygningen. Herefter monteres vinduer og døre.

5. Installation af el og VVS
Faggruppe: Elektriker og VVS
Både el og VVS kræver autorisation, og vi samarbejder med autoriserede installatører inden for begge faggrupper.

6. Skillevægge og indvendig istandsættelse
Faggruppe: Tømrer og maler (evt. også murer)
Nu er tilbygningen klar til montering af skillevægge og lofter samt opsætning af filt eller tapet og maling af alle vægge og lofter. Herefter lægges gulve, og der monteres fodlister, vindueskarme og paneler rundt ved døre og vinduer.

Går du med planer om at få lavet en tilbygning, så er du altid velkommen til at kontakte os for et uforpligtende tilbud.