Isolering af loft og tag

Kigger du efter den største gevinst på dit varmeregnskab, så skal du kigge efter isolering af loft og tag – eller efterisolering af loft og tag, hvis det er i forhold til dit nuværende hus.

Det vurderes at 25-40% af varmen i dit hus forsvinder ovenud – gennem loft og tag.

Årsagen til det er, at varmen naturligt nok søger opad. Hvis loftet og taget ikke er ordentligt isolerede, så vil varmen nemt forsvinde denne vej.

Derfor er isolering af loft (og eventuelt tag) en virkelig god investering.

Isolering af uudnyttet loft

Hvis du har et stort uudnyttet loft, så er efterisolering normalt en forholdsvis ukompliceret opgave.

Her vil det være en vurdering af, om det kan betale sig at isolere dit loft yderligere.

Det er nemlig sådan, at hvis der allerede ligger ca. 200mm isolering, og det er i god stand, jamen så vil en investering i yderligere isolering af loftet ikke være speciel rentabel.

Så jo mindre isolering, der er i forvejen, jo større gevinst vil der være – både for dit varmeregnskab og for chancen for at få din investering hjem igen ved hussalg.

Isolering af loftet nedefra

Hvis du udnytter dit loftsrum til f.eks. beboelse, så kan det være nærmest umuligt at isolere stueetagens lofts, så her kan du i stedet vælge at få loftet isoleret nedefra.

Det sker ved at opsætte lægter på det eksisterende loft, isolere, sætte dampspærre på og så sætte nye loftsplader på.

Selvom det lyder enkelt, så kan der være en større omgang, så derfor er det godt at få professionel hjælp til opgaven.

Når du kontakter os, vil vi vurdere, hvilken løsning, der vil være den mest optimale for dig og dit hus. Vi vil både kigge på, hvad der er af muligheder for at isolere dit loft, og så vil vi kigge på det budget, du har til rådighed, så vi kan finde det bedste match.

Isolering og efterisolering af loft giver energibesparelse.
Isolering af både loft og tag.

Isolering af taget

Det kan også være en god idé at isolere under selve taget. Dette er naturligvis nemmest, hvis dit hus har et uudnyttet loftsrum. Er dit loftsrum indrettet til beboelse, så kan det være en udfordring at skulle isolere under taget.

Denne type projekt vil være nemmest at tage med, hvis der skal laves tagarbejde – enten i form af et nyt tag eller ved renovering af tag. Ved at kombinere disse to projekter, vil det være muligt at isolere taget udefra, inden der lægges ny tagbeklædning på dit hus.

Uanset hvilke tanker, du går med, så er det en god idé at tage en fagmand med på råd. Han vil med sin erfaring og faglige ekspertise kunne vurdere, hvilke delprojekter det ville være bedst at kombinere – og om de overhovedet er nødvendige.

 

Kontakt Hundstup Byg for en gennemgang af dine muligheder for energibesparelse i dit hus. Vi vil altid give dig ærlig og redelig vejledning, så du kan foretage et oplyst og velovervejet valg til din næste investering.

Kontakt os på tlf. 2247 7966 eller skriv en besked til os på vores kontaktside, så  vender vi tilbage til dig.