Renovering af badeværelse

Badeværelset er normalt det dyreste rum at etablere – og dermed kan renovering af badeværelse også blive en lettere bekostelig affære.

Årsagen er, at der til dette rum stilles særligt høje krav til indretning og udførelse, fordi badeværelset er udsat for vand og fugt hver eneste dag. Fugten skulle gerne holdes i dette rum og ikke sprede sig til andre, for ellers kan udbedring af skaderne gå hen og blive en endnu mere bekostelig affære.

Lige præcis derfor er det vigtigt at have god rådgivning ved hånden fra starten af.

Så går du i tanker om at renovere dit badeværelse, så kontakt Hundstrup Byg, så vi kan vejlede dig undervejs i processen og se til, at alle regler overholdes. Du kan kontakte os ganske uforpligtende på tlf. 2247 7966 eller skrive til os på vores kontaktside.

Det økonomiske aspekt ved renovering af badeværelse

Der er mange overvejelser, der skal gøres, i forbindelse med renovering af et badeværelse, og vi vil her forsøge at tage dig igennem nogle af trinnene.

For udover at det er skønt med et nyt badeværelse, så siger det sig selv, at der skal foretages nogle gode valg for at tjene investeringen hjem igen ved et eventuelt hussalg.

Hvis du derfor kun har et enkelt badeværelse i huset, så vil vores første spørgsmål være, om det kunne være en idé at foretage en mindre ombygning af huset og etablere et badeværelse nr. 2, da det er den investering, som tjener sig selv allerbedst hjem?

Hvis ja, så kunne en løsning være at etablere et badeværelse nr. 2 og så ”nøjes” med en makeover af det eksisterende badeværelse.

Overvejelser i forbindelse med renoverering af badeværelse

Uanset om du bestemmer dig for etablering af nyt badeværelse eller renovering af det eksisterende, så er der nogle faser og beslutninger, du skal forholde dig til i processen:

 • Hvordan skal indretningen være?
 • Er det udskiftning af fliser og sanitet, eller er det en mere gennemgribende renovering af badeværelset, du ønsker?
 • Hvordan fungerer det nuværende badeværelse? Er indretningen praktisk i forhold til antallet af personer, der skal bruge det?
 • Hvad savner du af elementer i hverdagen? Mere opbevaring? Et badekar? En større bruseniche? To håndvaske?
 • Hvad er et realistisk budget for dine ønsker? Hvad vil du være klar til at gå på kompromis med, hvis budgettet ikke holder?

Herudover er der flere håndværkere, der skal ind over selve renoveringen. Tømrer, VVS’er, murer, elektriker og maler er nok de mest gængse.

Når du vælger et samarbejde med Hundstrup Byg, så står vi for entreprisen og hyrer gode håndværkere ind til at varetage murer- og malerarbejde, VVS- og elinstallationer.

Pris på nyt eller renovering af dit gamle badeværelse

Som du allerede kan læse, er der mange overvejelser i forbindelse med etablering eller renovering af et badeværelse. Men det stopper ikke her.

Der er en lang række ting, du skal beslutte, inden det er muligt for os at give dig en pris på renoveringen. Nogle af valg, du skal foretage er:

 • Toiletter – hvilket mærke og skal det stå på gulvet eller hænge på væggen?
 • Håndvaske – hvilken type og mærke?
 • Bruseniche og badekar – hvor skal de stå i rummet og hvilket mærke?
 • Brusearmatur og vandhaner – hvilke?
 • Fliser – type og farvevalg – både til gulv og vægge. Og skal de være på alle vægge eller kun ved bad?
 • Skal der være gulvvarme eller almindelig radiatorvarme?
 • Skal der være håndklædevarmer?
 • Ventilation – hvordan skal badeværelset ventileres?

Når du vælger samarbejdet med os, så sikrer vi os naturligvis, at vi får svar på alle spørgsmål, så vi kan give dig den skarpeste pris på dit projekt.

Kontakt os, inden du starter op, så vi sikrer os, at du får alle elementer med. Du kan fange os på tlf. 2247 7966 eller sende en besked på vores kontaktformular. Vi kontakter dig snares muligt herefter.